Egy csapatépítő játék születése: Ismerd meg a Rumtenger kalózainak történetét!

2023. december 04.

Olvasási idő: 4 perc

Meglévő csapatépítő játékaink a mai napig töretlen népszerűségnek örvendenek, azonban előfordul, hogy a megrendelő részéről felmerülnek új igények, néha pedig egészen határozott kérésük van felénk. Ezek mindig új inspirációt és legtöbbször egy teljesen új világ megszületését jelentik.

A Trax színre lép!

Először 2021-ben, egy online csapatépítésen dolgoztunk együtt a Trax-szal, majd a pandémia elmúltával élőben is segítettünk felfedezni a bennük rejlő szupererőt egy Szuperhős Kihívás keretén belül. Mivel a csapat változatlanul remekül érezte magát, a további közös együttműködés szinte borítékolható volt: idén év elején a Trax people management vezetője meg is keresett bennünket egy új, izgalmas feladattal!

A magyarországi munkavállalók új irodába költöztek és ezt szerették volna [eureka] módon megünnepelni egy vadonatúj játékkal! Némi közös ötletelést követően a következő pontok alapján indultunk neki a játékfejlesztésnek:

  • A rendezvény legyen angol nyelvű. 
  • Számoljunk kb. 150 emberrel.
  • A kollégák járják végig az új irodát a rendezvény alatt.
  • Minden állomáson legyenek új, változatosan szórakoztató kihívások.
  • Legyen kalózos “köntösbe” bújtatva a tematika.

Ezeket figyelembe véve az [eureka] boszorkánykonyhájában – illetve jelen esetben kalózmenzáján- végül elnyerte végleges formáját a Rumtenger Kalózai.

rumtenger kalózai

A Rumtenger kalózai játék formája

Az igények és a helyszín felmérése után arra jutottunk, hogy egy 8 állomásos játékot tervezünk, ahol minden helyen más játékok várják a vérszomjas (de inkább csak simán szomjas) kalózokat, hogy garantáltan mindenkinek sikerélményben legyen része. Ez fontos ,hiszen nem mindenki ugyanabban jó: ügyesség, stratégia, taktika, szerencse – mindegyikre külön játékkal készültünk, természetesen kalóz témában, mert a hangulat és az atmoszféra megteremtése és megtartása egyaránt fontos, hogy gördülékenyen folyhasson a főfeladat, ami egy saját kalózhajó megépítése. Így kevésbé valószínű, hogy a játékos kizökken – ebben a hangulatos jelmezek és díszletelemek is a segítségünkre voltak.

Hogy játékvezető szempontból se szakadhasson meg a flow, kalandozó kalózainkat egy vetésforgó-rendszerben engedtük útjukra: a nyolc csapat külön állomáson kezd, majd 15 perc múlva egy hangulatosan autentikus (de azért könnyen értelmezhető) kalóz térkép segítségével útnak indulhattak az új állomásra. Volt itt kalóz kocsma, kincses öböl, zajos kikötő: minden ami egy vérbeli kincskeresés elengedhetetlen alappillére!

rumtenger kalózai

A játék sava-borsa

Hiába a pontszerzés az adott állomásokon, ha csak egy újabb unalmas pontgyűjtögetős játékot szállítunk és nem tudunk a pillanat öröménél emlékezetesebb dolgot létrehozni. Éppen ezért a győztes csapat nem feltétlenül a legtöbb pontot szerző kalózbanda lett, hanem az, akinek a hajója a legdíszesebb, legkreatívabb és legegyedibb!

A játék során ugyanis (a megoldás sikerétől függően) aranypénzeket kaptak a játékosok, melyekből minden kör elején felturbózhatták A1-es méretű „hajóikat”, egy előre megadott listából választva, de hogy azt hogyan és miként viszik papírra, csak a kreativitásukon múlt – abban pedig nem volt hiány!

Szebbnél-szebb hajók készültek a játék végére, a versenyszellem egészségesen működött, mindenki megpróbált túltenni a többi csapaton, de a kincsekkel teli ládikót csak egy kalózbanda vihette haza. A hajórajzokat és az élményt viszont mindenki!

A kétórás játékban több, mint 100 résztvevő érezte magát fantasztikusan a visszajelzések alapján, a Rumtenger Kalózai pedig hivatalosan is az [eureka] repertoár része lett. Nagyon várjuk, hogy ősztől még több kalóznak segíthessünk a hajóépítésben!

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok