Publikációk

Blog

Az Eureka Consulting & Games blogja – cikkeink, gondolataink, friss híreink egy helyen a szervezetfejlesztés és a játékosítás világából.

E-book

Hosszabb lélegzetvételű tanulmányaink és szakmai meglátásaink a szervezetfejlesztés, játékosítás és munkavállalói elköteleződés világában.

Tanulmányok

Szervezetfejlesztési és játékosítási esettanulmányaink, módszereink és kutatásaink egy helyen – nézd meg, hogyan dolgozunk és mit gondolunk a szakmáról!

Publikációk

Évtervező Füzet 2023

REturn 2020 ©

Munkavállalói Elégedettségfelmérési Egyszeregy

Sajtómegjelenések

hvg.hu

Befektetés főnöki készségekbe

A koronavírus-időszak lezárásával eltolódtak a fejlesztési irányok: tavaly még a vállalkozások
között első helyen szerepelt a hibrid munkavégzéssel kapcsolatos kihívások kezelése, mostanra
viszont ez a témakör szinte teljesen háttérbe szorult, miközben a reziliencia témaköre lett a
legfontosabb - derül ki az [eureka] Consulting & Games 2023-as felméréséből.

ARTISBUSINESS

ARTISBUSINESS - Az én sztorim a művészettel

Bár mindig is vonzott a művészet, rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok elég tehetséges ahhoz, hogy karriert építsek belőle. Ez vezetett rá arra, hogy megtanuljam máshogyan becsatornázni a kreativitásomat és az alkotó energiáimat. Így lettem az [eureka] társalapítója és vízióért felelős vezetője.

hrportal

HRPORTAL - Megjelent a Képzés-Fejlesztési Körkép 2023

A tavalyi felmérés készítésekor a koronavírus-járvány alól lábadozott minden vállalt, s most, alig egy évvel később egy új, talán még turbulensebb gazdasági környezetben igyekszik mindenki talpon maradni és a lehető legtöbbet megtenni kollégáiért és a cégért. Ebben a helyzetben a cégek jóval nagyobb hangsúlyt fektetnek a csapatok eredményes együttműködésére, a változás kezelésének eszközeire valamint a kulcsemberek fejlesztésére.

DigitalHungary

DigitalHungary - 2023-ban a rugalmas tervezésé a főszerep!

Az [eureka] Consulting & Games nemrég megjelent kutatásából kiderül, hogy bár a képzés-fejlesztés területét az idei évben sem a hurráoptimizmus jellemzi, nincs ok a kétségbeesésre sem; a terület folyamatainak erősödése, struktúráltabbá válása várható. A 2022-es évhez képest a cégek számos új kihívással állnak szemben, ennek megfelelően a képzések és fejlesztések fókusza is máshová kerül. De mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban?

uzletem.hu

BIZNISZPLUSZ - AZ ERŐSSÉG SZEMLÉLETTEL MŰKÖDŐ CÉGEK SOKKAL SIKERESEBBEK AZ ÜZLETI ÉLETBEN

Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

uzletem.hu

Üzletem.hu - Megtanultam, hogy időről időre meg kell állni

Ajánlások útján nagyon sok embert ismertem meg, az ajánlásokat pedig a munkám minősége után kaptam. Szeretek szakmai „rapid-randikat” kezdeményezni, akár online módszerrel is – mondta az Üzletemnek Szopkó Beatrix, az [eureka] Consulting üzletágvezetője.

uzletem.hu

Üzletem.hu - Tervezni több időtávra érdemes

A digitalizáció erős igény, a közösségek építése, ápolása lassan elképzelhetetlen az online tér által nyújtott lehetőségek nélkül. Ezeket az utakat keressük a csapatommal – mondta az Üzletemnek dr. Kalmár Péter, az [eureka] Consulting & Games társalapító-ügyvezetője.

Telex.hu

Telex - A fiatal roma nőkben van jelenleg a legnagyobb elfecsérelt társadalmi tőke

Ha a nők helyzetéről, feminizmusról beszélünk, ritkán kerülnek szóba azok, akik nemcsak a nemük miatt vannak hátrányban, hanem származásuk, nemi identitásuk, vagy egészségi állapotuk következtében is a partvonalra szorulnak. A hátrányos helyzetű nők ügyének egyik legfontosabb aktuális kérdése, hogy pontosan hogyan hatnak egymásra a különböző hátrányok, és megragadható-e mögöttük valamilyen univerzálisabb, katalizáló tényező. Miért mindannyiunk ügye a roma nők ügye? Szegénység, nők, Magyarország 2022-ben.

FORBES

FORBES üzleti magazin - Akkor inkább vállalom magam

Bódi Gabriella kifejezetten szerencsésnek érzi magát, holott 2022 Magyarországán van annál nagyobb ajándék, mint kétszeresen másnak lenni. Vállalkozást és üzleti kultúrát épít, vezetőket és csapatokat jobbít, és minden mondatával, gesztusával, puszta megjelenésével előítéleteket oszlat.

FORBES

FORBES üzleti magazin - Nemcsak a munkavállalót, a főnököt is meg kell érteni: így változtatja meg a covid a munka világát

A járvány és a home office beköszönte óta a dolgozók akár 30-40 százaléka is felmondana a munkahelyén, ha nem dolgozhatna otthonról – szerepel az élményközpontú szervezetfejlesztési megoldásokat tervező Eureka Games nemrég publikált playbookjában. Ebben a tanulmányban kifejezetten a szervezeti változásra, a covid okozta kihívásokra ad útmutatást a tanácsadó ügynökség.

HVG.hu

hvg.hu - Ahány szervezet, annyiféle kihívás

A magyarországi vállalatok leginkább a hibrid munkavégzéssel kapcsolatos problémákra keresnek megoldásokat, azonban a képzés és a fejlesztés hatékonyságának mérése még mindig nem épült be a céges folyamatokba – derül ki az [eureka] Consulting & Games idei kutatásából.

NLC

NLC.hu - Digitális Szorongató Podcast

Komoly szakmákban tevékenykedett dr. Kalmár Péter, amikor egyszer csak azt érezte: nem megy tovább. Hasonlóan járt Bódi Gabriella, aki azt érezte, a munkahelye gondolatától is elkapja a gyomorgörcs. Összefogtak, hogy másoknak ne kelljen ezt átélniük: megalapították az [eureka] Consulting & Gamest, amely cégeknek segít megtartani a munkatársaikat. Hogy miért és hogyan jutottak el idáig, mik a tapasztalataik, a Digitális szorongatóban beszéltek.

KKV FM podcast

KKV FM - Munkatársak fejlesztése - így veheted körbe magad extrán motivált, profi csapattagokkal

Mivel jársz jobban, ha folyamatosan fejlődő kollégáid vannak, de nem biztos, hogy végig ott vannak veled? Vagy ha a nem fejlődő, csőlátással bíró munkatársak tartanak ki melletted 20 évig?” A KKV FM podcast adásában Szopkó Bea és Kalmár Péter voltak a vendégeim, akik lerántották a leplet a szervezetfejlesztés során már-már tabunak számító kérdésekről is. KKV-s berkekben örök dilemma, hogyan lehet a kollégákat úgy motiválni, hogy számukra is élvezetes legyen.

HRPWR

HRPWR - Ugye van már employer branding stratégiátok? A válságkezelésben elengedhetetlen lesz!

Elég nagy amplitúdóval száguld el mellettünk a nyár, olyan gazdasági és közéleti változásokat írva a homokba, ami kihatással van vállalatunk minden dolgozójára a takarítótól a CEO-ig. A válság- és változáskezelés a mindennapjaink része lesz még egy jó darabig, de az idei évben biztosan. Mit tehet egy cég, amikor a dolgozói mindennapi nehézségei kihatnak a munkára? Miben segíti a vezetőt és a HR osztályt egy employer branding stratégia, amikor sokszor csak napról napra gondolkodhatunk?

Növekedés.hu

NÖVEKEDÉS.HU - Az irodába nem akarnak visszamenni, de a home office se jó már – mi a megoldás?

Bódi Gabriella szakértőként nyilatkozott a Növekedés.hu gazdasági portál munkaerőpiaci körképében

Figyelő

FIGYELŐ üzleti hetilap - Oda kell figyelni a nők kiégésére! - szakértőként nyilatkozott Bódi Gabriella

Az egy éve tartó koronavírus-járvány, a többletfeladatok sora, az ezekkel járó stressz mindenkit megvisel. A családanyák számára munkavállalóként és szülőként is extra terhekkel jár ez az időszak, a kimerültség, valamint a kiégés már jól érzékelhető. A tünetekről és a megoldásokról beszélt Bódi Gabriella, az [EUREKA] Consulting szervezetfejlesztési szakértője.

Telekom

ÚJRATERVEZTEM - Interjú Kalmár Péterrel, az Eureka Games alapítójával

„A túlteljesített tervszámok helyett az emberek boldogsága kezdett el érdekelni”

Dívány

DÍVÁNY.HU - Interjú Bódi Gabriellával

“Az én örökségem nem a roma származásom, hanem amit a szüleimtől kaptam.”

Profession.hu

PROFESSION - Online kapcsolatok: teremtsünk közös élményeket

Mit tehetünk a személyes és munkahelyi kapcsolatainkért, a digitális térbe szorulva? Hoztunk néhány – szó szerint – játékos ötletet a hosszú hétvégére!

Profession.hu

PROFESSION - Játsszunk komolyan: kompetenciafejlesztés társasjátékkal

A társasjátékok reneszánszát éljük, nem véletlenül. Hogy miben rejlik az erejük, az kiderül a Profession.hu Győri Zoltánnal készült interjújából.

Profession.hu

PROFESSION - Karácsony 2.0: mi lesz a céges programokkal?

2020 telén a Home Office nem opció, hanem szinte kötelező – a koronavírus miatt nemcsak a munkavégzés, hanem a közös ünneplések is online zajlanak. Vajon mi lesz idén az ünnepi rendezvények sorsa?

Profession.hu

PROFESSION - Előléptettek? Így váljunk jó vezetővé!

Vezető pozíciót betölteni hatalmas felelősség és kihívás – ám ha jól végezzük a dolgunkat, egyben végtelenül hálás feladat is. Lássuk, mit érdemes szem előtt tartanunk!

HRPWR

HRPWR - HR fortélyok vezetőknek

Cikkeink megtalálhatók az ország vezető HR szakmai portálján, a HRPWR.hu-n is!

HR feed

HR Feed - Építsd jól a csapatod!

A csapatépítés nem pénzkérdés, mindennapi megvalósítása azonban a munkáltatói szemléletváltást elengedhetetlenné teszi. Erről beszélgetett a Profession.hu újságírója Bódi Gabival.

HR feed

HR Feed - Ha csalódik a munkavállaló

Mit üzen a megnövekedett fluktuáció és hogyan kezelhető tényleges hatékonysággal?

HR feed

HR Feed - Csapatépítés online: szükséges és lehetséges

Hogy mit tehetünk és mit kell megtennünk a csapatok jóllétéért, arról Bódi Gabriellával, az Eureka Games alapítójával és szervezetfejlesztőjével beszélgetett a Profession.hu.

Blog.hu

BLOG.HU - Index.hu főoldalon kiemelt cikkeinket itt is eléred

Cikkeink, blogposztjaink az index.hu blogoldalán is megjelennek. Közülük több már főoldali kiemelést is kiérdemelt!

HR Blog

HR Blog - a HR PORTÁL blogja

Szakmai blogunk a legolvasottabbak között a HR Portálon!

HRPWR

HRPWR - Munkahely - Játék - Lehetőség - Élmény

Játékkal a munkavállalói elköteleződésért és a jobb teljesítményért.

Onlife

II. Onlife Üzleti Konferencia - Erősségek: hogyan mérjük fel és használjuk őket a (vezető)fejlesztésben?

2021. május 21-23. között zajlott a II. Onlife Üzleti Konferencia, melynek 3. napján meghívott vendég volt csapatunk alapítója, Bódi Gabriella.