Képzés-Fejlesztési Körkép 2024

Harmadik alkalommal vágtunk bele a magyarországi vállalkozások képzés-fejlesztési tendenciáinak éves vizsgálatába. Az idei évben már összesen 250 kitöltés állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy a vállalati képzési trendeket felrajzoljuk az ország térképére. Az idei év mottója: Képezzük a vezetőket, hogy megtartsuk az embereket! De mit is jelent ez pontosan?

Képzés-Fejlesztési Körkép 2024

Míg 2023 jelszava a változás volt, az idei évé a megtartás lesz. Az intenzív turbulencia elcsitulni látszik, de így is mély nyomokat hagyott a munkaerőpiacon ez az évtized. Az elmúlt négy év megviselte a munkavállalókat és végletekig feszítette a szervezeteket – a háttérben pedig alattomosan meghúzódott a látens fluktuáció. Hogyan reagálnak erre a cégek?

A válaszadók négyötöde (79,7%) a vezetők részére biztosan szervez fejlesztési programokat, ez az arány évről-évre dinamikusan növekszik. A képzés-fejlesztési témák vezető triásza idén a vezetői készségek fejlesztése (74,3%), a kommunikáció (59,5%) és a csapaton belüli együttműködés (58,1%). A közepes méretű vállalkozások egy főre eső képzési költése több mint 50%-al emelkedett 2023-hoz képest. Azaz, mindenki tervez és küzd a kollégák megtartásáért. A kiadványból bővebben kiderül, pontosan milyen eszközökkel lépnek fel a vállalatok a látens (és valós) fluktuáció ellen.

Tanulni és önmagunk legjobb verziói lenni: ez a kiemelkedően teljesítő szervezetek alapvető építőkockája.
Ebben segít a Képzés-Fejlesztési Körkép 2024.

Hogyan segít a Képzés-Fejlesztési Körkép 2024?

Mélyebb rálátást enged a témára, megnyitva az utat arra, hogy a közös információcsere lehetőségével élve a cégek tanuljanak, fejlődjenek. Ahol lehetőség mutatkozik, ott a vállalkozások életében előny is realizálható.

A szervezetek szubjektív, iparági statisztikák által alátámasztott visszajelzést kapnak arról, saját megközelítéseik, üzleti döntéseik és stratégiai folyamataik hogyan viszonyulnak a magyar piaci trendekhez.

Rálátást enged pártatlanul az egyes iparágak kihívásaira, így bárki tájékozódhat az idei évre készülő képzés-fejlesztési tervekkel, lépésekkel kapcsolatban.

Milyen témákat dolgoz fel a Képzés-Fejlesztési Körkép 2024?

A kutatásból is látható, hogy az átfogó gazdasági bizonytalanság és a munka világában tapasztalható változások felbolygatták a tervezési és stratégiai döntések folyamatait. Azért, hogy a legpontosabb képet kapjuk a folyamatokról, három kérdéskör mentén vizsgáltuk a piacot.

KIKET, MIKOR ÉS HOGYAN fejlesztenek? (10 alkérdés)

  • Fejlesztéseket érintő személyek
  • Fejlesztési időszakok, módszerek
  • Fejlesztésre szánt költségvetés

MILYEN témákra fókuszálnak? (8 alkérdés)

  • Fejlesztési kihívások / fejlesztés tervezésekor fellépő kihívások
  • Fejlesztésben segítő partner kiválasztási módszere
  • Fejlesztéssel kapcsolatos döntési folyamatok

HOGYAN mérik az eredményeket? (6 alkérdés)

  • Visszamérési módszerek
  • Visszamérésre való igény
  • Visszamérési feladatok leosztása

Mi történik a Képzés-Fejlesztési Körkép 2024 után?

Képzés-Fejlesztési Körkép 2024

A Képzés-Fejlesztési Körkép a 2022-ben indult először útjára. Terveink szerint a felmérést minden év első hónapjában megismételjük, hogy évről-évre összehasonlítható adatokat kapjunk arról, merre tart Magyarországon a szakma és a piac. 

Hiszünk abban, hogy fejlődni együtt tudunk, tanulni pedig egymástól. Mutassuk hát meg egymásnak, hogyan  akarunk fejlődni, hogyan szeretünk tanulni – így lépve közösen a fejlődés határtalan sztrádájára.

Találkozunk jövőre, várunk Képzés-Fejlesztési Körkép kitöltői és olvasói között 2025-ben is!

Kik vagyunk mi?

Az [eureka] Consulting & Games, vezetőképzéssel foglalkozó tanácsadó cég, amely vezetőknek és vezetői csapatoknak ad speciális eszközöket és tudásanyagot, melyek segítségével gyorsan hatékonnyá válhatnak az új feladatkörükben.

2014 óta foglalkozunk B2B szervezetfejlesztéssel, munkahelyi közösségépítéssel. Célunk, hogy a munkájuk iránt elkötelezett, eredményes és összetartó csapatokat építsünk. Közvetlen és játékos módszereken keresztül segítünk ösztönözni a munkahelyi közösségeket, ezáltal több olyan munkahely épül, ahol az emberek szívesen és jól dolgoznak együtt.

Eddig több, mint 500 csapattal dolgoztunk együtt a munkahelyi összetartás és eredményesség fejlesztés céljából.

Ez több, mint 10 000 munkavállalót jelent.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy Titeket hogyan tudunk támogatni! Foglalj hozzánk időpontot egy kötetlen, rövid, online egyeztetésre, és beszélgessünk Rólatok!