Ügyfél: MegaDuck Co.

Bejövő levél

Feladó: Donald <donald@du.ck>

Tárgy: Gigagumikacsa projekt

Sziasztok!

Donald vagyok, a MegaDuck Co. gumikacsa gyártó és forgalmazó cég fejlesztési osztály új felsővezetője. Nemrég érkeztem a céghez és máris rengeteg ötletem van, amihez SZ.A.K.I. és a Ti segítségetekre lenne szükségem. Elsősorban egy teljesen új terméket, az óriás gumikacsát szeretném létrehozni, ehhez pedig egy ütőképes elit csapatra lenne szükségem a cégen belülről. Tudtok ebben segíteni?

Köszi!

Donald

Megaduck K+F osztályvezető

1. Delegálandó feladat:
Jelenlegi helyzetkép kialakítása

Ahhoz, hogy az új csapatot ki lehessen alakítani, össze kell szedni, hogy jelenleg milyen az erőforrások és a kompetenciák helyzete a gumikacsa termékfejlesztési területen. Ezenkívül meg kell nézni, hogy a Donald számára szükséges kompetenciák hol és milyen formában találhatóak még a MegaDuck-on belül. Ezekről pedig egy nagyon kompakt és jól érthető képet kell a rendszerek szintjén megalkotni Donald számára.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet a kompetenciák feltérképezésében!

2. Delegálandó feladat:
A csapatok viszonyainak kezelése

Az első tervek megszületése után látszik, hogy jelentős változás szükséges a szervezeten belül ahhoz, hogy a Donald által megálmodott ideális csapat kialakítható legyen. Donald ezért a beosztott vezetőivel kezd beszélgetni az átalakítás terveiről, de több esetben is nem várt falakba ütközik. A beosztott vezetők közül néhányan passzív ellenállásba, mások a látszólagos támogatás mellett komoly aknamunkába kezdenek.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet felmérni az ellenállások okát és kezelni a helyzetet!

3. Delegálandó feladat:
Az ellenállás kezelése

A háttérokok ismeretével Donald már a vezetők többségét tudja kezelni és a vezetők elkezdenek a megoldáson dolgozni. Ez a törékeny egyensúly azonban csak addig tart, míg a tervezés során ki nem derül, hogy a kompetenciák főleg a zenélő gumikacsa és a villogó gumikacsa fejlesztési csapatban vannak nagy arányban, és ha onnan elvonásra kerülnének, akkor azok a csapatok nem tudnák ugyanúgy végezni a tevékenységüket. Donaldnak meg kell értetni a vezetői csapattal, hogy most a közös cél érdekében mindenkinek áldozatot kell hoznia, nem csak a két érintett vezetőnek. A cél érdekében nagyon komoly beszélgetésekre van szükség a vezetőkkel, hogy megértsék mi a tét és mi az ő feladatuk.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet a vezetőkkel elfogadtatni az átszervezést!

4. Delegálandó feladat:
A csapatok elkötelezése

Miután a vezetőkkel sikerül megértetni a helyzetet és beállítani őket az óriás gumikacsa ügye mögé, a következő kihívást az jelenti, hogy a területen dolgozó kollégák is megértsék, mi a változás oka, miért létfontoságú megalakítani ezt az új csapatot, valamint hogy milyen változásokat hoz ez maga után. Az átszervezést úgy kell felépíteni, hogy abban a kollégák is megtalálják az aktív szerepüket és a véleménnyilvánítás lehetőségét.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet informálni és megfelelően elhelyezni a kollégákat a megváltozott környezetben!

MIUTÁN MIND A NÉGY FELADATHOZ RENDELTETEK PU HERO-T ÉS A SKILLJÉT, MENJETEK A MEGADUCK CO. ÁLLOMÁSÁRA!