Ügyfél: Karikatív Túra Egyesület

Bejövő levél

Feladó: Gary <geri@kkte.org>

Tárgy: asszertív kommunikációs képzés

Sziasztok!

Geri vagyok, művész, túrázó és egyben a Karikatív Túra területi vezetője. Egyesületünk javarészt olyan túrákat szervez, melyek során karikatúrákat készítünk, illetve olyan képregény workshopokat tartunk, amiket túrázással dobunk fel. Sajnos a 40 fős szervezői csapatunkban komoly viszály alakult ki és jelenleg egyáltalán nem beszélnek egymással, ezért szervezni  szeretnék nekik egy asszertív kommunikációs képzést (vagy lehet hogy inkább egy együttműködésfejlesztő egyéni group coachingot szupervíziós shadowinggal?). Ez részemről rengeteg erőforrást igényelne, ezért a segítségeteket kérem.

Köszi!

Geri

Területi Vezető – Karikatív Túra Egyesület

1. Delegálandó feladat:
Kollégák megkérdezése

Az ügyfél igényének tisztázásához először fel kell mérni a helyzetet, hogy mi okozza a feszültséget a csapatban.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet felmérni a helyzetet és tisztázni az ügyfél igényt!

2. Delegálandó feladat:
Vezető meggyőzése

A sikeres helyzetfelmérés során nem csak az derül ki, hogy van-e még post-it a spájzban, de arra is fény derül, hogy a csapat erősen két szembenálló táborra osztódott aszerint, hogy a DC Comics vagy a Marvel szuperhősök a legjobbak. Nyilvánvalóvá válik, hogy SZ.A.K.I.-nak meg kell győznie Gerit arról, hogy ide nem egy tréning hanem egy csapat problémákat feltáró és kezelő együttműködés fejlesztés kell.

Ennek először Geri ellenáll (nem kell neki felhősimogatás), de meggyőzhető észérvekkel (az embereid ha rendesen tudnak együtt dolgozni, akkor a kommunikáció és eredményesség is megjavul).

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet meggyőzni Gerit, hogy ide nem tréning hanem fejlesztés kell!

3. Delegálandó feladat:
Képzés megtartása

40 fő számára workshopot szervezni egy izgalmas kihívás (megfelelő helyszín, az emberek mozgatása, az agenda előzetes felépítése, hogy mindenkinek legyen lehetősége valamilyen formában megosztani a gondolatait, stb) amit meg kell ugrani.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet a workshopot megfelelően megszervezni!

4. Delegálandó feladat:
Konfliktus kezelése

Egy működésfejlesztési alkalmon mindig van az a pont, mikor a lappangó indulatok a felszínre törnek. Nem történt ez másképp itt sem, mikor Batman és Vasember neve egy mondaton belül elhganzott. Geri területi vezetőként nem foglalhat állást, mert gyerekként a Batman rajzfilmsorozaton nevelkedett, így ezt az összefeszülést a képzést tartóknak kell kezelni.

Válasszátok ki, melyik PU Hero és annak melyik skillje segíthet kezelni az indulatokat a képzés során!

MIUTÁN MIND A NÉGY FELADATHOZ RENDELTETEK PU HERO-T ÉS A SKILLJÉT, MENJETEK A KARIKATÍV TÚRA EGYESÜLET ÁLLOMÁSÁRA!