Riskó-Takács Zsófia

Riskó-Takács Zsófia

Munka- és szervezetpszichológus, coach

Zsófi hosszú, kacskaringós út során érkezett meg hozzánk, mely a turizmustól indult, majd külföldön folytatódott, kereskedelemmel és 7 év nyelvtanári tapasztalattal csiszolta az emberismeretét.  Valódi hivatása, a munka- és szervezetpszichológiához, ahol ezek a tapasztalatok összeforrhatnak. Remekül irányít csoportokat, és képes megtalálni a hangot nagyon különböző temperamentumú emberekkel.

Mire vagy a legbüszkébb?

Arra, hogy akkor is meglátom a másikban az erőt, lehetőséget, ha ő maga még nem, és képes vagyok a lelkesedést rá is átragasztani. Hogy a másikat az önmegvalósításra buzdítom, ha kell gyengéden, ha kell egy kis kemény szeretettel. Büszke vagyok arra, hogy nem esek kétségbe, vagy ha mégis, pár perc, és ki is lábalok belőle! A szeretteimre és barátaimra, akik mindig valami új felé törnek, növekednek és ezzel engem is erre motiválnak.

Mi a szuperképességed?

A szuperképességem a jókedv csinálás, és a jó hangulatban együtt fejlődés. Épp emiatt szeretem magam vidám, bolondos, de mély érzésű emberekkel körülvenni, akik simán váltogatják a komoly és laza témákat beszélgetés közben, ez az ami a legjobban feltölt. A másik dolog, amit kifejezetten szeretek, az a váratlan helyzetek megoldása. Ha valahol, akkor ilyenkor igazán megcsillanhat a gyakorlatias gondolkodásom és a kreativitásom, ezért élvezem az ilyen kihívásokat. Ja, és a megérzéseim már-már boszorkányosak.

Miért szeretsz velünk dolgozni?

Az összes pszichológiai irányzat közül a pozitív pszichológia áll hozzám a legközelebb, mely az emberre egy jól működő, teljes egészként tekint, akiben ott van a potenciál, hogy önmaga jobb verziójává váljon, és a képesség is, hogy ezt megvalósítsa. Ez az, amiben hiszek, ez motivál arra, hogy segítsek az embereknek elérni, hogy önmagukat meghaladva váljanak jobbá egyéni és szakmai szinten is. Az Eurekanál vidám hangulatban tehetem azt, amiben a legjobban hiszek, és tudni, hogy osztják a világnézetemet, olyan hellyé teszi számomra a céget, amit örömmel képviselek.

Ha egy lakatlan szigetre vetődnél, és csak egy tárgyat vihetnél magaddal, mit választanál?

Ha lakatlan szigetre vetődnék egy nagy teljesítményű, feltöltött műholdas telefont vinnék magammal, hogy tudjak telefonálni, hogy értem jöjjenek.