Szakértőként nyilatkoztunk a Növekedés.hu gazdasági portálnak

2021. március 28.

Olvasási idő: 3 perc

A Növekedés.hu online gazdasági portál piaci körképelemzést készített a munkavégzés világának jelenéről és közeljövőjéről, melyben szakértőként szólalt meg az Eureka Games társalapítója és szervezetfejlesztési szakmai vezetője, Bódi Gabriella.

Fókuszban az irodába való visszatérés kontra home office állt, és több magyarországi cégvezetővel készült rövid interjúból kiderült, hogy a munkaadók egy korábbinál nyitottabb, “hibrid” modellre való átállásra készülnek.

Bódi Gabriella is kiemelte: az izoláció és az emberi kapcsolódás hiánya a legjobb csapatokat is kikezdi.

“Folyamatosan romlik a morál, a motiváció szintje és az együttműködés minősége is, mindez pedig már a teljesítményre is hatással bír”- fogalmazott a szakember. Úgy látja, hogy mivel a HR és a vezetők e kérdésben eszköztelennek érzik magukat, abban reménykednek, hogy hamarosan megtörténik egy visszarendeződés az irodai munkavégzés irányába. “Mivel felismerték, hogy nem várható gyors és zökkenőmentes visszarendeződés, a legtöbb cégnél egyre inkább a hibrid munkavégzésre való átállásra készülnek.”

A változások motorjává ezáltal a munkavállalói elvárások válnak, és kiemelt szemponttá lép elő, hogy a munkakörnyezet úgy kerüljön kialakításra, hogy az a lehető legjobban segítse a csapatok hatékony működését.

… a teljes visszarendeződésnek valószínűleg nem csak a koronavírus jelenléte, hanem a megváltozott munkavállalói attitűd is keresztbe tehet, ugyanis a távmunka lehetőségére egyre inkább alapelvárásként és nem valamilyen munkaadói kegyként tekintenek, amire élesen figyelnek is az álláskeresés során… Az irodák újraértelmezését várja Bódi Gabriella is, mert az irodák szerinte sem tűnnek el, hiszen a társas érintkezés fontos színtereiről van szó, így egyre inkább közösségi térként, a kollaboráció és a külső szereplőkkel való találkozás színtereként működnek majd.

Külön említést érdemel még a munkavállalói oldalon a vezetői réteg, akiknek szerepe és felelőssége az előttünk álló időszakban még hangsúlyosabbá válik:

… Az elmúlt hónapok az embereket és szervezetet egyaránt komoly kihívások elé állították. A vezetőknek meg kellett tanulniuk az online tér és a távolság jelentette új környezetben menedzselniük a csapataikat.

Bódi Gabriella szerint ezt az akadályt többségük sikerrel is vette még úgy is, hogy van egy jelentős vezetői réteg, aki nem tudott, vagy nem akart alkalmazkodni az új kihívásokhoz és bizalmatlanul állt a távmunkához, ezért maximális kontroll alatt próbálta tartani a csapatát állandó megfigyeléssel és kézivezérléssel annak minden káros következményével együtt…

A teljes cikk az alábbi linken érhető el:

https://novekedes.hu/hr/az-irodaba-nem-akarnak-visszamenni-de-a-home-office-se-jo-mar-mi-a-megoldas

eureka_games_cikk_novekedes_hibrid.jpg

[mkdf_button text=”SZERVEZETFEJLESZTÉSI MEGOLDÁSOK” target=”_self” popup=”no” icon_pack=”font_awesome” fa_icon=”fa fa-key” font_weight=”” text_transform=”” link=”https://eureka.games/online-szervezetfejlesztes-home-office-idejere/”]

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok