Mindennapi játékosságok

2019. március 10.

Olvasási idő: 2 perc

Napjaink többségében feladat-teljesítésekkel, elvégzendő teendők és problémák megoldásaival telnek, dolgozunk, helyt állunk a hirtelen adódó helyzetekben, és lehetőleg igyekszünk mindezek mellett pihenéssel töltődni. Sokszor azt gondoljuk, hogy a kikapcsolódáshoz elutazásra, vagy hosszabb idejű relaxált tevékenységre van szükség, de valójában napi pár perc játékosság is sokban segítheti a lelki nyugalmunkat. Hogy hogyan, ehhez szeretnénk rövid cikkünkkel két ötletet adni!

Nem is gondolnánk, hogy egy átlagos hétköznapon hányszor játszunk, legtöbbször persze öntudatlanul, marketing-kampányok keretein belül, vagy az interneten kattintgatva tesszük ezt. Gondoljunk csak egy pont- vagy matrica-gyűjtő akcióra a kedvenc bevásárlóközpontunkban, vagy egy fénykép likeolására a Facebookon! Ezek azonban olyan apró külső játékok, melyeket nem tudatosan vonunk be az életünkbe, mindössze impulzus-szerűen részt veszünk bennük.

Mi lenne azonban, ha magunknak csempésznénk be olyan „mini-játékokat” a napunkba, melyek a saját szórakoztatásunkra szolgálnak?

Ötlet 1: Holnap, míg reggel a metróhoz vagy buszhoz sietünk, szabjunk meg magunknak egy icipici ajándékot, melyet kössünk teljesítményhez. Fontos, hogy olyan célt tűzzünk ki, amit reálisan elérhetünk a nap folyamán, de tennünk kell érte, hogy megvalósuljon. A jutalom pedig kellően vonzó legyen, hogy motiváltak legyünk a cselekvésre. (Pl.: Ma egy megállóval hamarabb szállok le, és begyalogolok a munkahelyemre. Ha így is sikerül időre beérnem, jár nekem ebéd után a kedvenc sütim.)

Ötlet2 : Keressünk tettestársat! Írjunk egy játékos kérdést tartalmazó üzenetet az egyik barátunknak, amiben kihívjuk egy apró fogadásra, mely meghatározza a napot. Így mindkettőnk napjába egy kis különleges izgalmat csempészünk, és a győzelem vágya egész napra plusz energiákkal tölthet fel bennünket. (Pl: Melyikünk tud ma több bókot begyűjteni? vagy Ki tud több piros csizmát fotózni a nap folyamán?)

Engedjük meg magunknak a mindennapi játékosságot, és figyeljük meg pozitív hatásait a hangulatunkra vonatkozóan!

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok