Erősség-matek a sikerért! – Mit nyerhet egy vállalkozás, ha az erősségekre koncentrál?

2023. november 09.

Olvasási idő: 5 perc

Képzelj el egy világot, ahol a vezetés nem a gyengeségek kijavításáról szól, hanem az erősségek virágzásáról! Az Erősségeken Alapuló Vezetés a kulcs, ami segít egy szervezetnek a hatékonyság, produktivitás és siker csúcsaira jutni. Ha egy képletre szeretném lefordítani, úgyis mondhatnám, hogy cél + erősség * tudatos fejlesztés = siker.

Ugyanis az emberekben több rejtett potenciál lapul, amit azzal érhetünk el, ha az erősségeikre építünk, nem pedig a gyengeségeiket próbáljuk javítgatni. Az pedig, ha a munkavállalók jól vannak, egyértelműen azt jelenti, hogy a cég is jól van.

Az erősség-szemléletű vezetés előnyeiről Bódi Gabriella osztja meg gondolatait.

MIT ÉRTÜNK ERŐSSÉG ALATT?

Az erősség egy olyan képesség, ami lehetővé teszi a szinte tökéletes teljesítményt egy adott tevékenységben. Ebben a világban az erősségeken alapuló szervezetek nem hanyagolják el a gyengeségeket, de nem is hagyják, hogy azok elnyomják őket. Inkább az erősségek kiépítésére koncentrálnak, és minimalizálják a gyengeségek negatív hatásait. 

MIT JELENT AZ ERŐSSÉGEKEN ALAPULÓ VEZETÉS?

Az Erősségeken Alapuló Vezetés elméletét több mint 50 év kutatás támasztja alá a Gallup Szervezet és mások részéről. Az elmélet a pozitív, személyes és szervezeti pszichológia alapjaira épít.

A hatékony vezetők

  1. Ismerik a beosztottaik erősségeit és tudatosan építenek rájuk.
  2. Olyan sokoldalú csapatokat építenek, amelyek képesek kiegészíteni egymást.
  3. Megértik a csapatuk tagjainak igényeit és figyelembe veszik ezeket a tervezéskor. 

A vezetés nem csak arról szól, hogy magas teljesítményt nyújtsunk. Mert magas teljesítményt létrehozhatunk félelem, parancs és irányítás, valamint egyéb tényezők segítségével is. A “erősségeken alapuló vezetés szíve és lelke” ezért nem csupán a magas teljesítmény. Arról szól, hogy fenntartható módon érjük ezt el, úgy, hogy az emberek valóban szeressenek a részei akarjanak lenni a szervezetnek. Akkor vagyunk sikeres vezetők, ha a csapatunk tagjai úgy érzik, hogy többnyire képesek a legjobbat kihozni magukból.

A KARIZMATIKUS VEZETŐ MÍTOSZA

Sokunkban él még a kép a nagybetűs Vezetőről, aki extravertált, már pusztán a jelenlétével is kiköveteli a tiszteletet és lehengerlő stílusával olyan hatást gyakorol másokra, hogy az embernek nincs más választása, minthogy kövesse őt. 

Ennek a kialakult ideálképnek sokan nem tudnak megfelelni és szerintünk nem is kell. Egy-egy cél elérésére ugyanis számtalan út létezik, miért is ne keresnénk meg ezek közül a sajátunkat? 

Nemrég beszélgettem egy vezetővel, aki sok Stratégiai Gondolkodó erősséggel rendelkezett. Voltak nagyon specifikus Kapcsolatépítő erősségei is. Viszont Hatásgyakorló nem szerepelt a top 10 erősségei között és ez zavarta őt. 

Megkérdeztem tőle: “Mikor vagy a legjobb Hatásgyakorlóként?”  a válasza ez volt: “Amikor tanítok valamit az embereknek.” Ez egy nagyszerű példa arra, hogy valóban akkor tudott hatást gyakorolni hitelesen, amikor a Fejlesztő erősségét használta. Hiába tartozik a Kapcsolatépítő kategóriába, ez mégis egy erőteljes módja a hatásgyakorlásnak, mindemellett ez egy olyan  önazonos megközelítés, ami egyedi a számára. A célt (hogy hatást tudjon gyakorolni másoknak) ezen az úton könnyebben, gyorsabban és hitelesebben tudja elérni, ami nem csak számára okoz könnyebbséget a mindennapokban, de a kollégái is kevésbé feszengenek majd a társaságában, mert nem érzik a görcsös megfelelési kényszer okozta disszonanciát.

Nincs ez másképp vezetői csapatok esetében sem. Amikor két ember először lát rá az erősségeire és elkezd arról beszélgetni, hogyan működtetik őket, gyakran megtörténik a vágyott perspektívaváltás. Az a kolléga, aki “makacs”, “lassan hoz döntést” és “sosem ért egyet elsőre” kiderül, hogy “Megfontoltság” erősséggel vezet. Rögtön érthetővé válik a konfliktusok forrása amikor ránézünk a másik kolléga top 10 erősségére és kiderül, hogy ő pedig a “Kezdeményezéssel” vezet.   

Sokszor gondoljuk tehát gátló tényezőnek a különbözőségeinket, pedig gyakran éppen ez a kulcsa a sikeres együttműködésnek vagy egy cél gyorsabb és hatékonyabb elérésének.

GYAKORLATI TIPP

A péntek reggeledet kezdd egy 10 perces megbeszéléssel magaddal. Töltsd egy bögrével a kedvenc teádból vagy kávédból és némítsd el az értesítéseket. Gondold végig az alábbi kérdéseket és írd le a gondolataidat egy-két mondatban. Ha egy dokumentumba, vagy naplóba gyűjtöd a válaszokat, később vissza tudod követni őket és motivációt tudsz belőlük nyerni.

Hol teljesítettem jól? 

Hol voltak nehézségeim? 

Mit tehettem volna másképp az erősségeim felhasználásával annak érdekében, hogy pozitív és produktív módon hatással lehessek a világomra?

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok