Egymástól tanulni a legnagyobb lehetőség!

2023. január 16.

Olvasási idő: 3 perc

Avagy Ahány szervezet, annyiféle kihívásHVG, 2022. június

Egy évvel ezelőtt nagy fába vágtuk a fejszénket, és útjára indítottunk egy országos felmérést. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a magyarországi cégek – legyen szó nagy multikról, feltörekvő közepes vállalkozásokról vagy akár apró családi cégekről – tervezik-e képezni a munkatársaikat, és ha igen, hogyan. Mi lepődtünk meg a legjobban ugyanis, hogy nem létezik olyan átfogó kutatás, amely az aktuális képzés-fejlesztési helyzetet bemutatja.

Nem volt rálátásunk arra, hogy ki mit csinál. Nem tudtunk, vagy csak nagyon ritkán válaszokat és ötleteket meríteni abból, ahogy a többiek csinálják. Pedig ez nemcsak nekünk volt fontos: a munkatársak fejlesztése az első helyeken szerepel az álláskeresési preferenciák között, erős megtartó ereje van a munkavállalókért folyó küzdelemben, és alapvető fokmérője a virágzó, agilis szervezeti kultúrának. Tudni szerettük volna tehát: hol tartunk MOST?

115 piaci szereplőt kérdeztünk meg és elemeztük válaszaikat, a következtetéseket és tanulságokat pedig a Képzés-Fejlesztési Körkép 2022 kiadványban foglaltuk össze. 

2023-ban pedig ott folytatjuk, ahol abbahagytuk, sőt sokkal izgalmasabb felmérés előtt állunk: idén először lehetőségünk van arra, hogy a tavalyi adatokat összevetve vizsgáljuk, hogyan változtak képzés-fejlesztési stratégiák, merre mutatnak az új irányok. Piaci körképünk így egyrészt megmarad annak, ami volt: egy független kiindulópontnak, ami segítséget nyújt az éppen aktuális helyzet rálátására. Másrészt egy összehasonlító elemzés is egyben, mely várakozásaink szerint évről-évre felrajzolja a magyarországi szervezeti képzés-fejlesztés trendjeit.

A Képzés-Fejlesztési Körkép 2023 felmérés 6 kérdésre keresi a választ: KIK állnak a fejlesztésünk középpontjában, MIKOR tervezzük fejleszteni őket (ez a jelen helyzetben különösen kiemelt hangsúlyt kap), HOGYAN tervezzük a fejlesztést, milyen TÉMÁKra fókuszálunk, KIVEL szeretnénk mindezt megoldani (ha és amennyiben), valamint hogyan MÉRJÜK az eredményeket.

Vegyél Te is részt a Képzés-Fejlesztési Körkép 2023 felmérésben, és válaszoddal segíts tisztán látni a témában! Miért fontos a véleményed?

  • Mert segítségeddel mélyebb rálátást kapunk a témára, megnyitva az utat arra, hogy a közös információcsere lehetőségével élve a cégek tanuljanak, fejlődjenek. Ahol lehetőség mutatkozik, ott a vállalkozások életében előny is realizálható.
  • Mert segítségeddel a szervezetek szubjektív, iparági statisztikák által alátámasztott visszajelzést kapnak arról, hogy saját megközelítéseik, üzleti döntéseik és stratégiai folyamataik hogyan viszonyulnak a magyar piaci trendekhez.
  • Mert segítségeddel objektív képet kapunk az egyes iparágak kihívásairól, így bárki tájékozódhat az idei évre készülő képzés-fejlesztési tervekkel, lépésekkel kapcsolatban.

Csináljuk meg együtt 2023 Képzés-Fejlesztési Körképét! 

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok