Képzés-Fejlesztési Körkép 2023

2023-ban a rugalmas tervezésé a főszerep! – Megjelent a Képzés-Fejlesztési Körkép 2023 kutatás 

Második alkalommal vágtunk bele a magyarországi vállalkozások képzés-fejlesztési tendenciáinak éves vizsgálatába. Igazi vízválasztó lehetőség kapujában álltunk a start előtt: nemcsak arra nyílt lehetőségünk, hogy a szervezeti képzés-fejlesztési irányvonalakat trendszerűen, a tavalyi év eredményeivel összevessük, hanem mindezt egy váratlanul turbulens időszakban, a mélyreható változások idején tehetjük meg.

Az [eureka] nemrég megjelent kutatásából kiderül, hogy bár a képzés-fejlesztés területét az idei évben sem a hurráoptimizmus jellemzi, nincs ok a kétségbeesésre sem; a terület folyamatainak erősödése, struktúráltabbá válása várható. A 2022-es évhez képest a cégek számos új kihívással állnak szemben, ennek megfelelően a képzések és fejlesztések fókusza is máshová kerül. De mit is jelent ez pontosan a gyakorlatban?

2022-ben indítottuk útjára Képzés-Fejlesztési Körkép kutatást, amiben 115 hazai cég terveit és jógyakorlatait összegeztük. Idén megismételtük a felmérést, hogy lássuk, milyen változásokat hoztak az utóbbi időszak kihívásai ezen a területen.

2023-ban is megkérdeztük hát a magyarországi vállalkozásokat, hogyan zajlik náluk az emberek és a szervezetek fejlesztése. Kutatásunk eredménye egy olyan igazodási pont, melyhez a jövő változásait viszonyítani tudjuk. A tavalyi évhez képest a legnagyobb eltolódás a képzések témaköreiben és a képzések kiszervezési hajlandóságában mutatkozik meg.

Tanulni és önmagunk legjobb verziói lenni: ez a kiemelkedően teljesítő szervezetek alapvető építőkockája.

Ebben segít a Képzés-Fejlesztési Körkép 2023.

Hogyan segít a Képzés-Fejlesztési Körkép 2023?

Mélyebb rálátást enged a témára, megnyitva az utat arra, hogy a közös információcsere lehetőségével élve a cégek tanuljanak, fejlődjenek. Ahol lehetőség mutatkozik, ott a vállalkozások életében előny is realizálható.

A szervezetek szubjektív, iparági statisztikák által alátámasztott visszajelzést kapnak arról, saját megközelítéseik, üzleti döntéseik és stratégiai folyamataik hogyan viszonyulnak a magyar piaci trendekhez.

Rálátást enged pártatlanul az egyes iparágak kihívásaira, így bárki tájékozódhat az idei évre készülő képzés-fejlesztési tervekkel, lépésekkel kapcsolatban.

Milyen témákat dolgoz fel a Képzés-Fejlesztési Körkép 2022?

A kutatásból is látható, hogy az átfogó gazdasági bizonytalanság és a munka világában tapasztalható változások felbolygatták a tervezési és stratégiai döntések folyamatait. Azért, hogy a legpontosabb képet kapjuk a folyamatokról, három kérdéskör mentén vizsgáltuk a piacot.

KIKET, MIKOR ÉS HOGYAN fejlesztenek? (8 alkérdés)

  • Fejlesztéseket érintő személyek
  • Fejlesztési időszakok, módszerek
  • Fejlesztésre szánt költségvetés

MILYEN témákra fókuszálnak? (8 alkérdés)

  • Fejlesztési kihívások / fejlesztés tervezésekor fellépő kihívások
  • Fejlesztésben segítő partner kiválasztási módszere
  • Fejlesztéssel kapcsolatos döntési folyamatok

HOGYAN mérik az eredményeket? (6 alkérdés)

  • Visszamérési módszerek
  • Visszamérésre való igény
  • Visszamérési feladatok leosztása

Mi történik a Képzés-Fejlesztési Körkép 2023 után?

A Képzés-Fejlesztési Körkép az idei évben, 2022-ben indult először útjára. Terveink szerint a felmérést minden év első hónapjában megismételjük, hogy évről-évre összehasonlítható adatokat kapjunk arról, merre tart Magyarországon a szakma és a piac. 

Hiszünk abban, hogy fejlődni együtt tudunk, tanulni pedig egymástól. Mutassuk hát meg egymásnak, hogyan  akarunk fejlődni, hogyan szeretünk tanulni – így lépve közösen a fejlődés határtalan sztrádájára.

Találkozunk jövőre, várunk Képzés-Fejlesztési Körkép kitöltői és olvasói között 2024-ben is!

Kik vagyunk mi?

Az [eureka] Consulting & Games, vezetőképzéssel foglalkozó tanácsadó cég, amely vezetőknek és vezetői csapatoknak ad speciális eszközöket és tudásanyagot, melyek segítségével gyorsan hatékonnyá válhatnak az új feladatkörükben.

2014 óta foglalkozunk B2B szervezetfejlesztéssel, munkahelyi közösségépítéssel. Célunk, hogy a munkájuk iránt elkötelezett, eredményes és összetartó csapatokat építsünk. Közvetlen és játékos módszereken keresztül segítünk ösztönözni a munkahelyi közösségeket, ezáltal több olyan munkahely épül, ahol az emberek szívesen és jól dolgoznak együtt.

Eddig több, mint 500 csapattal dolgoztunk együtt a munkahelyi összetartás és eredményesség fejlesztés céljából.

Ez több, mint 10 000 munkavállalót jelent.

Kíváncsiak vagyunk arra, hogy Titeket hogyan tudunk támogatni! Foglalj hozzánk időpontot egy kötetlen, rövid, online egyeztetésre, és beszélgessünk Rólatok!