HR Heroes Párbaj – A HR Fest Lupa 2021 hivatalos játéka

Megbízó

Participatio Kft. (Business Fest)

Megbízás dátuma

2021. június 24.

Szakértők

Schőberl Frigyes, Bárány Gergely, Kalmár Péter

Benchmark eredmények

2481 látogató | 12 HR HEROES kártya  | 750 párbaj-pakli

HR Heroes Párbaj – A HR Fest Lupa 2021 hivatalos játéka

Bevezetés

A HR szuperhősök 2020 után ismét visszatértek! Míg az első küldetés, 2020-as küldetés még arról szólt, hogy a szuperhősök összegyűljenek, a következő évben már akcióba is lendültek: egy egész napos keretjáték során mérték össze erejüket a közönség részvételével.

Történet

A 2021-es esemény a harmadik együttműködést hozta el az [eureka] a HR Fest csapata között. Előző nyár végén fogtuk először játékra a HR szakmát: az első HR Fest Lupa 2020 szeptemberében zajlott, és egy új szakmai konferenciának volt a prototípusa, vagy mondhatni szárnypróbálgatása. És a próba kiválóan sikerült: ezernél is több látogató jelent meg a második Covid járványhullám küszöbén, hogy egy laza, kötetlen eseményen hódoljon a szakmának és az ismerkedésnek. Majd 2020 novemberében pedig a HR Szuperhősök első közös, digitális küldetésükre indultak a HR Fest Online-on. Innen már csak szintet kellett lépni: 2021-ben pedig a HR Fest szervezőgárdája ez meg is tette, felkérve minket (immár harmadszor) egy közös együttműködésre és a szerelemprojektünkre: játékra invitálni akár több ezer embert egy hatalmas szakmai konferencián.

Miért keresett meg minket az ügyfél?

A 2021-es felkérés bár sokban hasonlított a korábbi HR Fest – [eureka] együttműködésekre, mégis felmerült a koncepcionális változtatás igénye. A 2021-es játék célja ugyanis az volt, hogy úgy adjon élményt a közönségnek, hogy mindeközben megvalósul a kötetlen networking, a résztvevők között spontán párbeszéd és kapcsolat alakuljon ki. Míg tehát a korábbi eseményeken a játékosítás célja a közönség motiválása és a kiállító partnerek felé való élményszerű terelése volt, addig 2021-ben már a konferencia agendájához igazodott: a hosszú járványidőszak elszigeteltségét követően végre újra összejöjjünk, pezsegjünk és ismerkedjünk. Hogyan segítheti ezt elő egy játék? Hát úgy, hogy személyes interakciókra buzdítjuk vele a résztvevőket! Erről szólt a HR HEROES Párbaj.

A kihívás

A 2021-es HR Fest Lupa 10 hónapon belül a harmadik együttműködésünk volt a szervezőcsapattal. A legújabb, pezsgő, és a szokásosnál kötetlenebb rendezvényen közel 2500 szakember, köztük számos magyarországi nagyvállalat HR-vezetője vett részt. Komoly kreatív tervezést igényelt, hogyan mutassunk újat nekik, miközben megmaradunk a gyökereknél és az alapvető célcsoport megszólításánál, mégsem ismételjük önmagunkat. Úgy döntöttünk, hogy a HR szuperhősök megérdemelnek egy harmadik felvonást, ahol a lényegük végre kiteljesedhet: végre valódi akciókba – sőt, interakciókba! – bonyolódhatnak egymással, hogy kiderüljön, ki közölük a legtalálékonyabb, a legnagyobb stratéga. Olyan párbaj-szisztémát igyekeztünk tehát megalkotni, mely több szinten is elősegíti az emberi kapcsolódást, míg maga a játék pedig egy HR-toborzási alapvetést teljesített ki: azt, hogy a csapatot nem egy-egy kiemelkedő egyén vezeti sikerre, hanem a különböző erősségeink összehangolása és rugalmas felhasználása. Ezt a kihívást szimbolizálta a 12 különböző HR Szuperhős, melyek bár egyenként nem voltak kiemelkedőek, egy-egy pakliba rendezve őket a győzelem esélye kiemelkedő lett.

A megoldás

A HR HEROES Párbaj egy gyűjtögetős kártyajáték, melyben az általuk szabadon összeállított paklikkal mérhették össze képességeiket a játékosok egy párbajra kijelölt helyszínen: a HR HEROES Arénában.

A HR HEROES Párbaj pakli 12 különböző kártyából áll, mindegyik kártyán egy HR HERO szerepel, humoros kivitelezésben. A látogatók a kiállítókat meglátogatva kaptak új kártyákat véletlenszerűen, sosem tudták, milyen HERO-t fognak kapni. Így könnyen lehet, hogy egy-egy HERO kártyából több ugyanolyan is egy résztvevő kezébe került, amiket aztán elcserélgethetett más látogatóval, ezzel is erősítve a játék spontán networking jellegét.

Az egyes HR HERO-k rendelkeznek 3 erősséggel: mentális, technikai és mágikus erő.

A játékosok spontán párbaj során egymás után lehívnak a kezükből egy-egy HERO kártyát, majd megneveznek egy képességet a kártyáról, és miután összemérték, kinek magasabb a megnevezett értéke, az nyeri a kört, elnyerve a másik kártyáját. Pont, mint a régi autós kártyák esetében, csak ezeket a HERO kártyákat még megfűszereztük speciális képességekkel is, hogy a párbaj izgalmasabb és változatosabb legyen.

A HR Fest résztvevői nem csak folyamatosan bővíthették paklijukat a fent említett módokon, de ki is hívhatták egymást egy rövid összecsapásra egy koktél mellett, vagy a hivatalos ARÉNÁBAN.

A hivatalos meccsek résztvevőit elmentettük egy adatbázisba, melyből a rendezvény végén nyertest sorsoltunk. Így a résztvevőknek megérte kihívni (és ezzel megismerni) minél több új embert, mert minél többször győztek, annál nagyobb eséllyel nyerhettek a sorsoláson.

A nap végén hivatalos kieséses rendszerű bajnokságot tartottunk, melynek keretében azok a résztvevők, akik a rendezvény során összerakták saját paklijukat, megmérkőzhettek egymással értékes nyereményekért cserébe.

Szeretnél saját HR HEROES Párbaj kártyapaklit? Akár többet is? Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi örömmel küldünk neked, amíg a készlet tart – teljesen ingyen!

Eredmények

2481 résztvevő 750 HR HEROES párbajpakli 12 kártya = 1 pakli 29% aktivitás a résztvevők között