Bódi Gabriella az Egyenlítő Alapítvány HR csoport vezetője

2021. augusztus 30.

Olvasási idő: 3 perc

2021. augusztusában hatalmas megtiszteltetés ért minket:

Az [EUREKA] alapítója és szervezetfejlesztési vezetője lett az Egyenlítő Alapítvány HR Csoportjának új vezetője.

“Hiszek a tettek és a közösség erejében, mert ez a kettő együttesen hegyeket képes megmozgatni. Ezért célom az eszmecsere élénkítése és az, hogy a hétköznapokban is hasznos, kézzelfogható útravalóval menjetek el minden találkozóról.”

Bódi Gabriella

Mi az Egyenlítő Alapítvány?

Hisszük, hogy karriert építeni, vezetőnek lenni a nemünktől független univerzális, emberi képesség. Célunk, hogy mindenki – férfiak és nők – számára magától értetődő, természetes legyen: ne nemünk vonatkozásában hozzunk döntést arról, hogy rálépünk-e erre az útra.

Bár Magyarországon a gazdaságilag aktívak és a foglalkoztatottak közel fele nő, a társadalmi és gazdasági szerepük ezzel nincs összhangban. A parlamentben a női képviselők aránya kevesebb, mint egyharmada az EU-s átlagnak. A nagyvállalatok felsővezetésében a nők aránya csupán 17%.

Az Egyenlítő Alapítvány célja azoknak a változásoknak az elindítása és támogatása, amelyek eredményeként több női vezető lesz a magyar gazdasági, kultúrális, akadémia, tudományos és politikai életben.

Öt kiemelt területre fókuszálnak: szabályozás, kapcsolatok és egymás támogatása, a láthatóság megteremtése, a mindennapok rossz viselkedési berögződéseinek csökkentése. Az Egyenlítő Alapítvány kiemelt szerepet kíván vállalni a nők és a férfiak közötti munkahelyi egyenlőtlenséget leküzdő változások elindításában.

Különböző szakmai csoportokat hoztak létre, amelyekhez be lehet kapcsolódni. Ezek a következők: HR szakmai csoport, Vállalkozói szakmai csoport, Fenntarthatósági szakmai csoport.

A HR SZAKMAI CSOPORT CÉLJA:

Az esélyegyenlőség, az egyenlő bérezés, a diverzitás hatása az üzleti eredményekre, a tudatalatti előítéletek, az innováció mértékére és sikerességére, mind olyan kérdések, amelyekkel az HR szakemberek napi szinten foglalkoznak. Kit veszünk fel, hogyan választjuk ki a jövő tehetségeit, mit teszünk a fejlesztésük és az elkötelezettségük biztosítása érdekében? Ezért jött létre a Humán Erőforrás Csoport, ahol érvelünk, tanulunk és jó megoldásokat osztunk meg egymással, az egész fejlődése érdekében.

Bódi Gabi az alapítványi csoportvezetői feladatai mellett továbbra is ellátja az [EUREKA] szervezetfejlesztési vezetését és az alapítói teendőket. Ha jobban szeretnéd őt megismerni, keresd meg LinkedIn-en itt. Gratulálunk Gabinak a lehetőséghez, és kívánunk neki mi is sok sikert!

kalmar-peter-eureka-games-2-200x200.png

Szerző: Kalmár Péter – Eureka Games alapító

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok