2022. december 12.

Olvasási idő: 3 perc

8. nap: Eredményes Csapatoknak

A mai kihívásod, amellyel eredményesebbé és összetartóbbá teheted a csapatod:

Skill Market

Cseréljetek készségeket – most egyet fizet, kettőt kap!

A készség-piac segítségével kreatív módon nyerhettek betekintést egymás készségeibe, szakértelmébe és kitűzött céljaiba, így támogatva egymást a folyamatos fejlődésben. Ez pedig a szilárd alapja lesz a tanulásra és haladásra épülő szervezeti kultúrának, arról nem is beszélve, hogy az együttműködést szárba szökkentő emberi kapcsolatok is könnyebben létrejönnek.

Hogyan csináljátok?

1. Nevezettek ki egy helyet és időt a Piac számára. Ez lehet egy szokásos meeting helyett vagy dedikálhattok neki külön időpontot is. A Piacon minden csapattag egy árus, aki saját készségeit adja-veszi.

2.  Mindenkinek osszatok ki egy-egy lapot: ez lesz a saját bódétok. A bódé három részből áll:

Jelenlegi készségek (amelyek segítik a hatékony működésemet)
Rejtett készségek (amelyekről talán fogalmad sincs, hogy rendelkezem vele) 
Vágyott készségek (amelyeket szeretnék megtanulni vagy fejleszteni)

3.  Legyetek olyan kreatívak a bódé megalkotásakor, amilyenek csak szeretnétek! Fontos, hogy a Készség-Bódé kinézetét és dizájnját ne kiritizáljátok, mindenki olyannak alkossa meg, amilyennek csak szeretné! A lényeg, hogy legyen elég hely arra, hogy a készségek felírhatók legyenek.

Ha szeretnéd a Készség-Bódét letölteni, kattints ide, mi előkészítettük neked.

4. Ha kész a bódé, töltsétek fel portékával: záporozhatnak a készségek mindhárom szekcióba. Minél nagyobb a választékod, annál nagyobb eséllyel fogsz üzletet nyélbe ütni.

5. Ha feltöltöttétek a portékával is a bódét, akkor tűzzétek ki jól látható helyre a papírokat a teremben. Megnyílt a Piac!

6. Csoportosan járjátok végig a Piacot, és kezdődhet a cserebere! Amint egy bódéhoz értek, engedjétek meg az árusnak, hogy kicsit megdolgozzon titeket. Hadd mutassa be, mit kínál és mit szeretne venni. Esetleg mik a rejtett kincsei, amit az “asztal alól” húz elő, és még ti sem tudtatok róla, hogy tart belőle készleten. Ha valamelyik portéka érdekel valakit, és szeretné az árustól “megvenni”, akkor írja mellé a monogramját vagy ismertetőjelét! Ha tud segíteni az árus valamely készségének a fejlesztésében, szintén jelölje monogrammal a “Vágyott készségek” szekcióban.

7. Amint végigmentetek a Piacon, rögzítsétek a bódékat fényképen és összegezzétek a tapasztalataitokat. Egy következő alkalommal átbeszélhetitek / megtervezhetitek, hogyan cseréljetek skilleket a Piacon megkötött üzletek alapján.

Ha szívesen posztolsz az [eureka] karácsonyi kihívásról a közösségi médiában, és szeretnéd, ha mi is látnánk, használd az #eurekaracsony hashtaget!

Szeretnéd, ha a csapatod többi tagja is részt venne a kihívásban? Küldd tovább nekik ezt az oldalt, és osztozzatok közösen a kihívás élményén!

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok