2022. december 07.

Olvasási idő: 3 perc

5. nap: Összetartó Csapatoknak

A mai kihívásod, amellyel eredményesebbé és összetartóbbá teheted a csapatod:

LinkedIn Kudo

Mert a pozitív visszajelzés virtuálisan is fontos!

LinkedIn-re fel! Írjatok egy-egy “kudo” posztot egymásnak LinkedIn-en, ahol elismeritek a másik valamelyinek kiemelkedő ötletét, teljesítményét vagy eredményét. Hiszen tudjuk, az elismerés nemcsak négyszemközt erős, hanem mások előtt még többet jelent.

Fontos: a kudo, a visszajelzés legyen lehetőleg egzakt, egy adott helyzetre vagy jól körülírt teljesítményre vonatkozó. A “Szép munka!”, a “Jó veled együtt dolgozni!” nem elég pontos, osszuk meg a másikkal, hogy tényleg miért vagyunk neki hálásak!

Például: 
Köszönöm @Annának, hogy múlt héten segített összerakni a prezentációt, mellyel végül három új ügyfelet is szereztünk még év vége előtt! @Anna ötletei és kreativitása a csapatunk hajtómotorja!

A vezetőtöknek / főnökötöknek is ér köszönő-posztot küldeni – higgyétek el, nekik is ugyanolyan fontos és motiváló a pozitív visszajelzés!

EXTRA: Előfordul, hogy szeretnénk visszajelezni, de valahogy nem jönnek gördülékenyen a dicsérő szavak és tartunk tőle, hogy amit mondanánk, az mesterkélten vagy bénán hangzana.
Jó hír, hogy létezik egy jópofa játékos eszköz a munkahelyi sikerek elismeréséhez, amit akár azonnal bevezethetsz a csapatodnál! 

A Kudo Kártyákról részletesebben itt írtunk:
Kudo Kártyák – Motivációs és dicsérő kártyacsomag – [eureka] Consulting & Games

Ha pedig szeretnéd bevetni, akkor két instant lehetőséged is van! 

1. Készítsd el magad – a legjobb és legőszintébb dicséret tőled jön. Egy üres kártyasablonra írd fel, hogy kinek címzed és ő kitől kapja – majd írj fel rá minél nagyobb betűkkel egy dicséretet – a lényeg, hogy az minél konkrétabb legyen. Majd hagyd az asztalán / küldd el neki e-mailben, és várd a reakciót.

2. A fenti linken találsz pár letölthető mintakártyát, melyet mi készítettünk – töltsd le, nyomtasd ki (illetve ha szükséges, vágd ki), és már adhatod is annak, akinek úgy érzed, valamiért köszönettel tartozol!

Ha szívesen posztolsz az [eureka] karácsonyi kihívásról a közösségi médiában, és szeretnéd, ha mi is látnánk, használd az #eurekaracsony hashtaget!

Szeretnéd, ha a csapatod többi tagja is részt venne a kihívásban? Küldd tovább nekik ezt az oldalt, és osztozzatok közösen a kihívás élményén!

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok