2022. december 06.

Olvasási idő: 2 perc

4. nap: Eredményes Csapatoknak

A mai kihívásod, amellyel eredményesebbé és összetartóbbá teheted a csapatod:

Parkolóház

Ti is gyakran szembesültök azzal egy meetingen, hogy a rengeteg felmerülő ötlet és javaslat letérít titeket a kiszabott útról és nem értek célba? Itt van hát a megoldás: maradjatok a témánál, miközben az irreleváns kérdéseket és témákat parkolóba külditek.

Ez a technika sokat segíthet abban, hogy a fontos kérdések ne maradjanak megválaszolatlanul, és a csapat pedig fókuszált maradjon, az igazán fontos kérdésekkel foglalkozzon. Emellett segít lezárni a parttalan vagy érintőleges diskurzusokat is.

Hogyan csináljátok?

1. A meeting elején magyarázzuk el a résztvevőknek, hogy egy “parkolóházat” fogunk üzemeltetni azért, hogy hatékonyabban tudjunk dolgozni.

2. Írjatok fel egy nagy P betűt egy flipchart táblat / whiteboard / megosztott dokumentum tetejére, úgy, hogy ezt mindenki folyamatosan szemmel követhesse. A “parkolóház” a következőképp működik: bármikor, amikor egy olyan észrevétel, kérdés vagy ötlet érkezik, ami szorosan nincs összefüggésben a témával, akkor azt írjátok fel egy post-it-re és ragasszátok fel a “parkolóházba”.

3. Használjátok végig a parkolót, sőt biztassátok a többieket is arra, hogy bátran parkoltassák a kérdéseiket, ötleteiket a nyilvános parkolóban, így nem kell magukban tartaniuk ezeket, és később sem feledkeztek meg róla.

4. Ahogyan a meeting végéhez közeledtek, biztosítsatok arra időt, hogy a parkolóban található témákat legalább annyiban feldolgozzátok, hogy kerestek nekik helyett egy következő meetingen, vagy kiosztjátok feladatként.

5. Ne csak a meetingről, hanem a parkolóról is készítsetek memót vagy fényképet! Így a javaslatok biztosan nem lesznek az enyészeté.

Ha szívesen posztolsz az [eureka] karácsonyi kihívásról a közösségi médiában, és szeretnéd, ha mi is látnánk, használd az #eurekaracsony hashtaget!

Szeretnéd, ha a csapatod többi tagja is részt venne a kihívásban? Küldd tovább nekik ezt az oldalt, és osztozzatok közösen a kihívás élményén!

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok