2022. december 15.

Olvasási idő: 2 perc

11. nap: Eredményes Csapatoknak

A mai kihívásod, amellyel eredményesebbé és összetartóbbá teheted a csapatod:

Őrült Nyolcas

A valódi “agyvihar”, avagy néha a legvadabb ötletekből születnek a legjobb döntések!

Az “Őrült Nyolcas” egy egyszerű és gyors technika, melynek köszönhetően mindösszesen nyolc perc alatt számtalan új ötlettel gazdagodhattok. Lehet, hogy pár ezek közül a földtől elrugaszkodott, de kit tudja: lehet ezek lesznek később a nyerő ötletek.

Ahhoz, hogy néha igazán kreatívak legyünk, az agyunknak struktúrára és szabályokra van szüksége. Ha keretek közé szorítjuk a rendelkezésre álló teret és időt, miközben szabadon engedjük a fantáziánkat. akkor a hasznos ötletek nagyon gyorsan előkerülnek. És ez a folyamat még csak nem is kínos, higgyétek el.

Hogyan csináljátok?

1. Fogjatok mindannyian 1-1 papírt, és hajtsátok félbe háromszor – így nyolc egyenlő négyszögre osztottátok a papírt. Ha nem akartok origamizni, akkor vonalzóval felis rajzolhatjátok vagy akár kinyomtathatjátok innen:

Az Őrült Nyolcas Mintasablon

2. Mielőtt belevágnátok a visszaszámlálásba, győződjetek meg arról, hogy mindannyian értitek a kérdést vagy a megoldandó problémát.

3. Elő a stopperrel – ugyanis mindenkinek mindösszesen 1 perc fog rendelkezésére állni minden egyes őrült ötletére. Ezeket az őrült ötleteket jelenítsétek meg a négyszögekben – akár írásban, akár felrajzolva.

4. Ahogy letelik egy perc, azonnal ugorjatok tovább a következő ötletre. Nem baj, ha az előző nincs végigírva vagy rendesen felrajzolva, haladjatok tovább. Az iram talán kissé kényelmetlennek érződik, de pont ez benne a lényeg!

5. Amint végeztetek, beszéljétek végig egyenként az ötleteket! Lesznek olyanok, amiket a szerző egyetértésével azonnal kidobtok, de lesznek, amik fennakadnak a csoport horgán, és érdemesnek találjátok arra, hogy később tovább foglalkozzatok vele. 

Ha szívesen posztolsz az [eureka] karácsonyi kihívásról a közösségi médiában, és szeretnéd, ha mi is látnánk, használd az #eurekaracsony hashtaget!

Szeretnéd, ha a csapatod többi tagja is részt venne a kihívásban? Küldd tovább nekik ezt az oldalt, és osztozzatok közösen a kihívás élményén!

Ha beindítottuk a gondolataidat,

és szeretnél ezekről beszélni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot és foglalj időpontot egy online 30 perces ingyenes konzultációra.

Időpontot foglalok